KineOverleieLogo-
KineOverleieLogo-
Wij maken voor iedere patiënt
een geïndividualiseerd behandelplan.
Wij proberen op termijn
uw algemene gezondheid te bevorderen.
Luisteren staat centraal en soms ontdekken we zo,
niet voor de hand liggende oorzaken.
De huidige klachten verlichten en preventief
handelen zijn onze drijfveren.

Welkom bij Kine Overleie

Welkom bij Kine Overleie

Kine Overleie is een jonge dynamische praktijk in Kortrijk waar jij op de eerste plaats staat. We werken op een holistische manier. Dit wil zeggen dat we met alles rekening houden. We kijken naar jou als mens in zijn geheel.

 

Bij Kine Overleie staat luisteren centraal. Guillaume neemt tijdens de eerste sessie uitgebreid de tijd om jouw verhaal neer te pennen in een grondige anamnese. Op die manier kennen we het volledige plaatje en ontdekken we soms ook niet voor de hand liggende oorzaken van je klachten.

 

Op basis van je hulpvraag maken we bijgevolg een geïndividualiseerd behandelplan.

Het doel is om je huidige klachten te verlichten, maar ook preventief actie te ondernemen. Op die manier proberen we ook jouw gezondheid op lange termijn te bevorderen.

 

We willen patiënten (en de bevolking in het algemeen) ondersteunen in het nastreven van een gezondere levensstijl en het behalen van specifieke sportieve doelen. Dit kan bijvoorbeeld door het opstellen van geïndividualiseerde loopschema’s en het aanbieden van persoonlijke begeleiding.

Guillaume Devos

Guillaume Devos

Wie ben ik?

Na een academische bachelor in de LO & Bewegingswetenschappen maakte ik de keuze om me verder te verdiepen in het behandelen van de bewegende mens. In 2021 studeerde ik af als Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (optie Manuele Therapie) aan KU Leuven, met grote onderscheiding.

 

Als medisch zorgprofessional is het belangrijk om je geregeld bij te scholen. Ik volg dus regelmatig bijscholingen om mijn kennis over de beste behandelmodaliteiten up to date te houden.

 

Daarnaast ben ik ook een fervente loper. Misschien heb je mijn partner Anneleen en mij al zien passeren op zondagmorgen met Run & Vibe Collective? We gaan wekelijks met een groep enthousiastelingen 5 kilometer lopen door de mooie straten van onze stad. Hierbij stimuleren we de deelnemers om fysiek actiever te zijn en maken we hen ook bewust van het sociale voordeel van sport en bewegen. Het brengt mensen dichter bij elkaar. Samen sporten is leuker dan alleen!

Extra opleidingen

Dry needling (FICO Osteopathy Academy)
Temperomandibulaire aandoeningen (kaakklachten)
Trainingsbegeleiding: een evidence based aanpak bij duursporters
Deep Tissue Technieken (Tom Deprest)

Aanbod

Aanbod

Manuele therapie

Heb je acuut nek- of rugklachten ontwikkeld, of heb je last aan je gewrichten (schouder, heup, knie…) na een ongebruikelijke inspanning? Via actieve en passieve testing zoeken we naar de oorzaak van je probleem. Via manipulatie, mobilisatie en massage van spieren en gewrichten pakken we gericht je probleem aan. Naast de hands-on behandeling ontvang je ook een geïdividualiseerd oefenprogramma via de PhysiApp (link naar PhysiApp). Revalidatie start immers bij jezelf. We zorgen uiteraard voor de nodige begeleiding bij het oefenen.
Ik begeleid ook patiënten voor cardio-revalidatie en help je ook graag indien je kampt met een chronische aandoening.

Dry Needling

Bij dry needling gaan we met een dunne en steriele naald onderhuids op zoek naar specifieke punten in de spier die verantwoordelijk zijn voor pijn en beperking in beweging. Dit worden ‘triggerpunten’ of ‘trigger points’ genoemd. Het doel van dry needling is om spanning in de spier te verlagen en pijn te verlichten.

Pre- en Postoperatieve revalidatie

Heb je net een operatie ondergaan of staat er een operatie gepland, dan is een goede begeleiding hierin essentieel.
Pre-operatief: hier gaan we je lichaam en de spieren rondom het te behandelen gewricht vóór de operatie gaan versterken.

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat sterke spieren en gewrichten bijdragen aan een sneller revalidatieproces.

 

Post-operatief: hoe sneller we na de operatie aan de slag kunnen, hoe beter. Educatie vinden wij enorm belangrijk. We leggen nog eens goed uit wat de operatie juist inhield, wat de implicaties zijn en welke fases we doorlopen in het revalidatieproces.

Loopbegeleiding

Naast behandelingen willen we ook begeleiding aanbieden in het bereiken van sportieve doelen.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak?

  • Bij voorkeur worden afspraken in de praktijk online gemaakt via het Crossuite-platform.
     
  • Voor huisbezoeken of indien je technische problemen ondervindt, kan je me telefonisch bereiken op 0476/21.33.17.
    Om de kwaliteit van mijn behandeling te garanderen neem ik niet steeds mijn telefoon op. Spreek dan gerust iets in en ik bel u zo snel mogelijk terug op.

Kan ik ook thuisbehandeling krijgen?

  • Indien je door medische of persoonlijke redenen niet tot in de praktijk geraakt, kom ik met plezier bij je langs aan huis.
  • Huisbezoeken vinden plaats in de voormiddag. Maar indien dit door bepaalde redenen niet lukt, passen we ons graag aan.

Wat is de kostprijs van een behandeling?

Omwille van kwaliteitsredenen zijn wij gedeconventioneerd.

  • Behandeling in de praktijk: €34
  • Behandeling aan huis: €37
  • Loopbegeleiding: kostprijs is op aanvraag en afhankelijk van je noden en wensen.

Betalen kan via Payconiq, de Banking App of Bancontact.

De tussenkomst (terugbetaling) van de mutualiteit hangt af van jouw status van tegemoetkoming en of je al dan niet een aanvullende hospitalisatieverzekering hebt lopen.

Kan ik makkelijk parkeren bij de praktijk?

Zeker! Zowel in de Gasstraat, als op de Nijverheidskaai kan je normaal gezien gemakkelijk een plekje vinden. Vergeet niet voor je parking te betalen tussen 9u en 19u (KOR2).

Via de website van Parko kan je je parkeersessie starten en stoppen. Het eerste uur is steeds gratis, maar vergeet dus niet je parkeersessie te starten!

Kan ik mijn afspraak annuleren?

De gemaakte afspraak kan kostenvrij geannuleerd worden minstens 24u op voorhand van het moment van de afspraak. Bij latere annulaties zijn wij genoodzaakt deze sessie aan te rekenen.

Wat neem ik mee naar de behandeling?

  • Eerste sessie: identiteitskaart + klever van de mutualiteit + handdoek + losse kledij
  • Vervolgsessies: handdoek + losse kledij